Del
0

Velociped.jpegDe fleste av oss, om ikke alle, har en, eller helst flere fordommer. Inkludert de som liker å pynte seg med uttrykk som 'fordommer fordummer'.

Siden jeg liker å tro at jeg har en viss grad av selvinnsikt, har jeg ingen problemer med å innrømme at jeg har en del fordommer.

 

 

 

 

En av de er hvordan jeg ser på syklister. I mine øyne fins det 4 typer syklister.

 1. Syklisten i kondomdress, djevelbriller og helmet. Dette er han jeg tenker på som bøllen. Forventer at alle skal gi plass der han kommer i full fart. Oppfatter gangveier som sin egen private treningsarena der alle andre har vikeplikt. Dette er han jeg kaller bøllen. Fordomsfullt ? Mulig, men forbausende ofte har jeg rett.
 

 

 

 

 

 

1. Syklisten i kondomdress, djevelbriller og helmet. Dette er han jeg tenker på som bøllen. Forventer at alle skal gi plass der han kommer i full fart. Oppfatter gangveier som sin egen private treningsarena der alle andre har vikeplikt. Samme type som skriker 'LØYPE' om vinteren og slår etter deg med staven om du ikke flytter deg fort nok. Fordomsfullt ? Mulig, men forbausende ofte blir fordommene bekreftet. 

narko

 

 

 

 

 2. Syklisten i utdatert treningsdress, uten hjelm: Her tenker jeg narkoman på stjålet sykkel. På vei til en kompis. Sekken full av engangs-sprøyter, sigarettsneiper, rizzla-papir. og et Donald Duck fra i fjor. Her tar jeg nok vanligvis feil.

mdg

  

 

 

 3. Syklisten i dress og med hjelm: Bedriftsleder. På vei til eller fra jobb. Trener til birken. Sommer og vinter. Stemmer ofte.

nerd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Syklisten i vanlige klær, briller og hjelm: Her tenker jeg MDG'er, nerd eller myk familiefar. Eller en kombinasjon av disse.

Så da vet dere hva jeg tenker om jeg ser dere på sykkel ;)